Nieuws
13 oktober 2014

De Zaanse Strip voor tweede keer op hoogte

De bouw van woongebouw "Wormerveer", onderdeel van De Zaanse Strip in Zaandam, bereikte vandaag het hoogste punt. Deze mijlpaal voor de grootschalige gebiedsontwikkeling Inverdan werd op informele wijze gevierd. Procesmanager Gert Peter Vos van de gemeente Zaanstad kreeg de eer om de laatste kubieke meter beton te storten. Dat de bouw van "Wormerveer" reeds is gestart voordat überhaupt maar een appartement verkocht is, mag best uitzonderlijk worden genoemd. Deze spoedige start maakt des te meer duidelijk dat Spoorstrip-West BV, een samenwerking tussen Eigen Haard en Smit’s Bouwbedrijf, vertrouwen heeft in de locatie Inverdan en de verkoop van de woningen.

Mooie combi van hoog- en laagbouw
Ook het derde gebouw belooft weer een prachtgebouw te worden. Afgelopen twee jaar is de nieuwbouw van De Zaanse Strip steeds zichtbaarder geworden. Wie met de trein of met de auto langsrijdt, kan niet meer om de kenmerkende en imposante gebouwen van De Zaanse Strip heen. De appartementen van de eerste twee woongebouwen, "Zaandijk" en "Westzaan", zijn inmiddels bewoond en de buurt begint echt een geheel te worden. Zeker nu ook het tegenoverliggende project, met eengezinswoningen, Zaans Goed vorm krijgt. "De bouwvakkers hebben de afgelopen tweeënhalf jaar hard gewerkt om dit te kunnen realiseren en dankzij de inspanningen van iedereen hebben we vandaag samen het hoogste punt, van bijna 30 meter hoog, kunnen vieren", aldus Tom Schootemeijer, projectleider van Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk.

Spoedige oplevering
De verkoop van de 40 appartementen gebouw Wormerveer start op zaterdag 25 oktober aanstaande. Naar verwachting worden de appartementen in juni 2015 opgeleverd. Startersappartementen vanaf € 115.000,- en ruime driekamerappartementen vanaf € 170.000,- (met BKZ vanaf € 144.000,-). Meer informatie over de appartementen is binnenkort te vinden op www.dezaansestrip.nl.