Nieuws
08 december 2014

De nieuwe studentencampus in de Delftse Spoorzone is klaar

 

Afgelopen week trokken de bewoners erin. Smit’s Bouwbedrijf bouwde in opdracht van DUWO ruim een jaar aan de 521 studentenwoningen aan de Röntgenweg. Het complex, genaamd X-RAY,  is de eerste nieuwbouw in de wijk Nieuw Delft in de Spoorzone. 

X-Ray staat aan de Röntgenweg, bij het begin van de Abtswoudse fietstunnel, die de verbinding met de TU-wijk vormt. Het ontwerp van het nieuwe studentencomplex is van Leeuwenkamp Architecten. Het heeft een U-vorm met een deels afgesloten binnenruimte. In totaal zijn er 521 eenkamerwoningen in twee oppervlaktes: 330 woningen van 24 m² en 191 van 18 m². Alle woningen zijn zelfstandig; ze hebben een eigen keuken, badkamer en wc. Verder heeft de campus meerdere gemeenschappelijke ruimten, 141 parkeerplaatsen en een stalling voor 600 fietsen. Rondom het gebouw wordt op dit moment nog een gracht gegraven. De oevers daarvan krijgen een beplanting van bomen en struiken. Het complex ligt voor studenten zeer centraal: de TU, stadscentrum, station en winkels zijn in de onmiddellijke nabijheid.

Gerrit Dijkstra, directeur van DUWO Delft, is enorm blij met de aanwinst: “Het is gewoon een prachtig studentencomplex geworden. Daar wil iedereen wel wonen. We waren dan ook niet verbaasd dat de belangstelling groot was en alle woningen al voor de oplevering waren verhuurd.”