Nieuws
14 juni 2017

Duurzame huurwoningen Kolenkitbuurt van start

 

In de Amsterdamse Kolenkitbuurt is de bouw van het innovatieve Rhapsody feestelijk van start gegaan. Aan het Jan van Schaffelaarplantsoen in Amsterdam West worden tussen de Bos en Lommerweg en de ring A10, verdeeld over vijf gebouwen, 239 duurzame huurwoningen, 400 m2 commerciële ruimte en een parkeergarage met 196 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Innovatief en duurzaam

Het project kenmerkt zich door zijn innovatie en duurzame karakter. Dit komt onder andere terug bij de invulling van het programma, de manier waarop de buurt bij de ontwikkeling betrokken wordt (buurtparticipatie), de mate van duurzaamheid op het gebied van energie (negatieve EPC), de wijze waarop geluid gereduceerd kan worden (geluidsreductie A10) en niet in het minst de manier waarop de vormgeving van het plan de buurt een boost kan geven.

Rhapsody in West

De ontwikkelcombinatie SBB – De Nijs heeft de opdracht voor de ontwikkeling en realisatie van het Project ‘Rhapsody in West’ middels een tender verworven. De basis is inmiddels gelegd: de keldervloer is gestort, een deel van de beganegrondvloeren is gelegd en de wanden van de parkeergarage zijn deels geplaatst.

www.hureninrhapsody.nl