Nieuws
16 mei 2018

Appartementencomplex The FIZZ Don Bosco van start

De bouw van het appartementencomplex “The FIZZ Don Bosco” aan de Don Boscostraat in Centrum Nieuw-West is gestart. Smit’s Bouwbedrijf realiseert in samenwerking met vastgoedontwikkelaar IC Netherlands en de gemeente Amsterdam op deze locatie 429 betaalbare huurwoningen. Young professionals tussen de 20 en 35 jaar oud zijn de belangrijkste doelgroep.  

De vernieuwing van het Osdorpplein en omgeving is volop gaande. De start van de bouw van “The FIZZ Don Bosco”is een nieuwe fase in het project. Stap voor stap transformeert het gebied naar een levendig stadscentrum. Het complex aan de nieuwe gracht ligt naast een winkelcentrum én pal aan de Sloterplas: het stadsmeer van Amsterdam. 

Millennial kiest voor flexibiliteit

De appartementen in “The FIZZ Don Bosco” zijn gericht op een jonge, urbane doelgroep. De millennial, die liever betaalt voor gebruik dan voor eigendom en graag flexibel is. Bijzonder is dat het complex een co-living concept kent. Dit betekent dat er veel gezamenlijke ruimtes en voorzieningen in het pand aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld een gezamenlijke keuken en ruimtes voor horeca en sport.

Startsein

De start van de bouwwerkzaamheden werd gistermiddag feestelijk ingeluid door vertegenwoordigers van Smit’s Bouwbedrijf, IC Netherlands, The FIZZ, en de gemeente Amsterdam. Aan bestuurscommissievoorzitter van Nieuw-West Achmed Baâdoud de eer om de symbolische handeling uit te voeren.