Nieuws
22 juni 2016

Als hoge hoeden in het land

Elzenhove krijgt straks 17 karakteristieke villa's en bevindt zich in het recreatie- en woongebied Boseilanden, tussen de Hoofddorpse wijk Floriande en Zwaanshoek. De start verkoop wordt verwacht in het voorjaar van 2017. “De lange rijen bomen geven de omgeving het karakter van een coulisselandschap. Het lijkt net of de huizen er willekeurig tussen zijn gestrooid.” Bijna poëtisch beschrijft architect Rudy Uytenhaak zijn ontwerpplannen voor het nieuwe project Elzenhove.

Eigenwijs wonen
Volgens Uytenhaak zullen de meeste mensen de woningen als ‘modern’ bestempelen. Zelf vindt hij ze vooral lekker eigenwijs. “Opmerkingen als ‘oh, zo’n huis heb ik ergens anders ook eens gezien’ zal je zeker niet horen” 

Longhouses en squarehouses
Uytenhaak heeft twee type woningen ontworpen. Het eerste is vierkant, het ‘squarehouse’. Het tweede type is langwerpig (ongeveer 16 bij 7 meter), het ‘longhouse’. Dit lange huis kan op twee manieren in het landschap worden geplaatst waardoor het lijkt of er in totaal drie verschillende soorten woning zijn. De leien- of rieten daken omvatten de eerste verdieping en de bovenste verdieping. De nok loopt diagonaal over het huis waardoor een dynamisch silhouet van het totaal ontstaat. De begane grond, met mooi metselwerk en hoge puien, geeft debeleving van een sokkel. De eerste verdieping en het dak ogen als één geheel, waardoor de woningen eruit zien als hoge hoeden die her en der in het landschap verspreid liggen. Alleen de toppen van de daken steken ietsuit boven de lange rijen bomen, elzenhagen, die het gebied omzomen.

Op www.elzenhove.nl is meer info over het project te vinden.