Nieuws
03 december 2019

Aantoonbare prestatie en bouwkwaliteit voor Rhapsody

De afgelopen jaren heeft de combinatie SBB – De Nijs gewerkt aan de realisatie van het Project ‘Rhapsody in West’. De locatie bevindt zich aan het Jan van Schaffelaarplantsoen in Amsterdam West en was het laatste te bebouwen onderdeel tussen de Bos en Lommerweg en de ring A10. Hier zijn, verdeeld over vijf gebouwen, 239 huurwoningen, 400 m2 commerciële ruimte en 196 parkeerplaatsen in onderliggende parkeergarages gerealiseerd.

Negatieve EPC
Afgelopen voorjaar is Rhapsody in West opgeleverd. Bij de ontwikkeling van Rhapsody is maximaal ingezet op duurzaamheid (EPC -0,02). De duurzaamheid was een belangrijke factor tijdens de realisatie van het project. Er is rekening gehouden met de belangen en wensen van alle stakeholders. Dit komt terug in het project. Een laag energieverbruik, geluidsreductie en luchtdichting van de bouwelementen waren een must. Om deze doelstellingen aantoonbaar te kunnen realiseren is PlanGarant Nederland ingeschakeld om onafhankelijk de kwaliteit, door middel van ontwerp beoordelingen, uitvoeringscontroles en metingen (geluid, ventilatie en luchtdichtheid) vast te leggen. Het eindresultaat is een project met aantoonbare prestatie en bouwkwaliteit. 

Kwaliteitsborging noodzakelijk
“Kwaliteitsborging is een waardevolle maar ook een noodzakelijke toevoeging aan het bouwproces”, vertelt Gijsbert-Jan Heek , algemeen bedrijfsleider bij Smit’s Bouwbedrijf. Door de controles en metingen van PlanGarant wordt de integraliteit van Rhapsody goed gewaarborgd. Op woensdag 20 november is de verklaring Bouwbesluit en het certificaat Goed Gebouwd uitgereikt aan Gijsbert-Jan Heek en Jeroen Koops van NewCheeseDevelopment. Met deze verklaring voldoet Rhapsody aantoonbaar aan de gestelde eisen uit het Bouwbesluit.

Op de foto v.l.n.r: Martijn Broeze (hoofd buitendienst PlanGarant), Gijsbert-Jan Heek (bedrijfsleider bouwcombinatie SBB – de Nijs JvS VOF), Jeroen Koops (ontwikkelaar ontwikkelcombinatie SBB – de Nijs JvS VOF) en Erik Schot (directeur PlanGarant).