Nieuws
17 juni 2016

Eyecatcher studentencampus TU-Delft

Bewerkelijke gevels, weinig bouwplaatsruimte en een strakke planning. Smit’s Bouwbedrijf bouwt in razend tempo een ruim 70 meter hoge studentenflat op het campusterrein van de TU-Delft.

Elke 4 dagen een verdieping
De beoogde productiesnelheid van de 504 studentenwoningen is ambitieus: Smit’s Bouwbedrijf zet in op een productie van elke 4 dagen 1 afgeronde verdieping. Dat moet ook wel aangezien de oplevering is gepland voor juli 2017. Voor een project als dit is dat heel snel.

Eyecatcher campusterrein
De opdrachtgever Stieltjesweg Ontwikkeling heeft iets willen neerzetten. Niet alleen qua functie, maar ook als beeld, als een nieuw gezicht op de campus. Het bijzondere aan de gevels is dat die ter plekke worden opgebouwd. Complex zijn daarbij vooral de dagkantaansluitingen naar de kozijnen. Een en ander houdt in dat de betonspouwbladen gemonteeerd worden met de kozijnen er al in.

Afbouwschema met 25 woningen per week
De woningen worden opgeleverd conform het behangklaar-principe. Dit houdt in dat ze inclusief keuken en badkamer, maar zonder vloer- en wandafwerking, in de verhuur gaan. Alle woningen tellen minimaal 24 m2 en zijn - op enkele details na - volstrekt identiek. Op de begane grond komen nog bedrijfsruimten, met onder meer een studentencafé, koffiecorner, een medische post, kleine supermarkt en een klein warenhuis.

Nieuwsgierig?
Je kunt het project hier volgen.